Menu
Een uitgebreide, maar eerlijke sollicitatieprocedure

Een uitgebreide, maar eerlijke sollicitatieprocedure

02/12/2019

Voor het selectieproces van nieuwe vestigingscoördinatoren hanteren wij drie sollicitatierondes. Wij nemen tijdens de sollicitatiegesprekken bewust de tijd voor onze kandidaten om hen goed en op een eerlijke manier te leren kennen, zonder af te gaan op eventuele nervositeit.

De eerste ronde is een telefonisch interview. Dit is een oriënterend, telefonisch gesprek van 20 tot 30 minuten. Dit gesprek is een kennismaking waarin voornamelijk ambities en kwaliteiten worden besproken.

Het tweede gesprek, genaamd het diepte-interview, is een persoonlijk gesprek waarin de werkervaring van de kandidaat uitvoering aan bod komt. Dit gesprek duurt anderhalf uur.

De laatste ronde is een persoonlijk gesprek genaamd het focused interview. Deze ronde bestaat uit drie korte gesprekken met verschillende medewerkers, waarbij ook een lid van de directie betrokken is. Tijdens deze gesprekken gaan we met elkaar dieper in op de uitkomsten en competenties van de scorecard. Deze ronde zal in totaal zo’n anderhalf tot twee uur duren.

Al met al is het een leerzaam proces. De kandidaten die we aannemen kennen we inmiddels goed en zij ons ook! Op het moment dat we de samenwerking aangaan, hebben we een betrouwbaar beeld van wat we van onze nieuwe collega kunnen verwachten en hoe deze collega het beste tot uiting komt. Dit selectieproces blijkt een uitstekend middel voor een succesvolle samenwerking!