Menu
Wij blijven leren!

Wij blijven leren!

04/06/2019

De thema’s leren en ontwikkelen staan centraal bij AFTER’S COOL. Dit geldt niet alleen voor onze leerlingen, maar zeker ook voor onze begeleiders die werken in de huiswerkbegeleiding en tijdens de bijlessen.

Na een sollicitatiegesprek en een proefmiddag start de nieuwe begeleider direct met onze opleiding. Een onderdeel van deze opleiding is de training ‘AFTER’S COOLING’. Tijdens deze training besteden we vooral aandacht aan de didactische vaardigheden van de begeleiders: het daadwerkelijk goed overdragen van informatie en het aansluiten op de verschillen tussen leerlingen is hierin erg belangrijk. De begeleiders krijgen handvatten om de leerlingen op een goede manier te motiveren, deze kunnen zij na de training direct in de praktijk toepassen. Het ‘leren leren’ en de achtergrond van het actieve leren is een belangrijk onderdeel van de training!

 

Om de kwaliteit beter te kunnen waarborgen zijn we druk bezig om de vervolgtraining, ‘BACK 2 SCOOLING’, te ontwikkelen voor de meer ervaren begeleiders. Hierbij zullen we meer de verdieping ingaan op belangrijke thema’s als motivatie, leer- en gedragsproblemen en feedback geven. We vinden het belangrijk dat ons begeleidersteam nauw betrokken is bij onze leerlingen en de juiste tools krijgt aangereikt om de begeleiding zo optimaal mogelijk te laten verlopen.

 

Naast het volgen van de verschillende verplichte trainingen worden onze begeleiders ook gecoacht tijdens een werkmiddag in de huiswerkbegeleiding. Los van de huiswerkbegeleiding en bijlessen zijn onze begeleiders ook nauw betrokken bij de projecten in de vakanties, zoals de Lentescholen, doorstroomprogramma, examenbegeleiding en Zomerscholen. Voor deze projecten hebben we speciale trainingen ontworpen zodat de begeleiders goed geïnformeerd en voorbereid aan de slag kunnen!

Voor het vaste personeel van AFTER’S COOL (vestigingscoördinatoren, assistenten, remedial teachers) bieden we de ‘AFTER’S COOL Academy’ aan. Hierin worden diverse op maat gemaakte trainingen aangeboden en sluit er daarnaast geregeld een spreker uit het (onderwijs)veld aan om een specifiek onderwerp verder uit te diepen. Dit alles gebeurt vanuit de filosofie vanuit AFTER’S COOL: oplossingsgericht, positief en motiverend!